ကြမ္​းယာဆိုင္​ ​ေရာင္​း​ေကာင္​းျခင္​းရဲ႕ လ်ွဳိ႕ဝွက္​ခ်က္




ကြမ္​းယာဆိုင္​ ဖြင္႔​့၍ စီးပြားရွာလိုသူမ်ား အတြက္ နည္​းလမ္​း​ေကာင္​း
**********************************************


ကြမ္း 

ကြမ္းဝယ္ရာတြင္ စီးပြားေရးအျမင္အရ ကြမ္းရြက္ေသးေသးကိုသာ ဝယ္ရမည္။ အရြက္ေသးပါက ပိႆာ လိုက္ ဝယ္ယူရာတြင္ ရြက္ေရမ်ားမ်ားပိုရသျဖင့္ ကြမ္းယာ အတြက္ ပိုျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္သည္။

ကြမ္းရြက္ ကို အရင္း(အ႐ိုး)ဘက္ႏွင့္ အဖ်ားဘက္ကို ညႇပ္ထားရသည္။ ကြမ္းရြက္ကို ေရေဆးၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင့္ စိမ္ကာ ကြမ္းဘန္းထဲတြင္ ညီညီ ညာညာ မ်ွတ လွပေအာင္ စိမ္ထား ႏွပ္ထားပါက မိမိဆိုင္မွ ကြမ္းယာကို စားလိုက္သည္ႏွင့္ ႏုႏုညံ့ညံ့အရသာကို ရ႐ွိေစၿပီး စားသုံးသူမ်ား အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမည္ ျဖစ္ပါသည္။ 

ထုံး 

ထုံးစပ္နည္း 
ထုံး ၃ပိႆာ၊ဆား ၅၀-သား၊ ေက်ာက္ခ်ဥ္ ၁၀-သား
ပထမအဆင့္ 
ထုံးကို အင္တုံႀကီးထဲတြင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ ေျခပါ။
ေက်ာက္ခ်ဥ္ ၁၀-သားကို အမႈန္႔ျပဳၿပီးထည့္ပါ။ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ အထက္ေအာက္ ႏွံ႔ပါက ဆား၅၀-သားကို ထည့့္လိုက္ပါ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ။

ဒုတိယအဆင့္ 
ေရေႏြးဆူၿပီးသားကို ထုံ ေက်ာက္ခ်ဥ္ ဆား ထည့္ၿပီးသားထဲကို ေလာင္းထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ေရထည့္ၿပီး ဖုံးအုပ္ပါ။ ၅-ရက္ခန္႔ၾကာေသာ္ ထုံးအိုးထဲမွ အရည္ၾကည္မ်ားကို သြန္ပါ။ ေရအသစ္ကိုထည့္ၿပီး တစ္ညအိပ္ စိမ္ပါ၊ မနက္လင္းရင္ အေပၚေရၾကည္ကိုသြန္။ ေျမအိုးမွာထည့္ၿပီး ပြက္ေအာင္က်ိဳပါ၊ မီးအေနေတာ္ေလာက္ ဆူပြက္လာရင္ အေအးခံထား၊အေရၾကည္ကိုသြန္၊ေရျပန္ထည့္၊ ညသိပ္ၿပီး မနက္တိုင္း ေရၾကည္လဲေပးပါ၊ေန႔စဥ္ေရလဲေပးရမည္။

တစ္ေန႔စာထုံးကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး ပိတ္ပါးပါးနဲ႔စစ္ခ်ပါ။ ခဲ သလဲေတြစင္ၿပီး ႏုညံ႔တဲ့ထုံးကိုရမယ္။ ထုံးကို အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း ဆားနည္းနည္းခ်ိန္ဆထည့္ပါ။ ထုံးကို ေရေဖ်ာ္ရာမွာ ေရေႏြးသုံးရမယ္။ ဒါက နည္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။
ေနာက္တစ္နည္း က
ထုံးကို အခ်ိန္တစိဆယ္ ႏွစ္ဆယ္ စသည္ျဖင့္ ဝယ္ထားပါ၊ ထုံးကို စဥ့္အိုးမ်ားတြင္ထည့္၍ ေရအျပည့္ ထည့္ၿပီး စိမ္ထားပါ၊ ထုံးေရၾကည္မ်ားကို မၾကာခဏ သြန္ၿပီး ေရအသစ္ထည့္ကာ လဲလွယ္ေပးရမည္။


တစ္ခ်ိဳ႕ေသာ ထုံးအိုးမ်ားမွာ ႏွစ္ႏွင့္ခ်ီၾကာေအာင္ပင္ ေရစိမ္ထားၾကရသည္။




ထို႔ေၾကာင့္ ထုံးစပ္ျခင္း၊ ထုံးေပါက္ျခင္း အာနိသင္မ်ား ေလ်ာ့သြားျခင္းျဖစ္သည္။ ထုံးအိုးမ်ားမွ ထုံးကို တစ္ေန႔စာ ေရာင္ကုန္မည့္အခ်ိဳးအစားကိုၾကည့္၍ အသုံးျပဳရန္ ယူရမည္။ ေၾကးအိုး(သို႔မဟုတ္)ေျမအိုး စသည္တို႔တြင္ ထည့္ၿပီး တစ္ညလုံးေရစိမ္ထားရမည္။
နံနက္ဘက္တြင္ ေရၾကည္မ်ားကို သြန္ၿပီး ေရအသစ္ထည့္၍ ႏြားႏို႔ႏွင့္သမေအာင္ ေရာေမႊကာ အသုံးျပဳရမည္ ျဖစ္ပါသည္။ ထုံးမွာ ဆြဲတိုင္း လိုက္ၿပီး စားသုံးသူမ်ားမွာ အာေပါက္ျခင္း မ႐ွိေတာ့ေခ်။
သို႔ေသာ္ ႏိုးေရာစပ္ထားေသာ ထုံးမွာ တစ္ေန႔သုံးျဖစ္သျဖင့္ မကုန္လွ်င္ သြန္ပစ္ၿပီး အိုးကို သန္႔႐ွင္းေအာင္ စင္ၾကယ္စြာ ေဆးေၾကာထားရမည္။
ကြမ္းသီး
ေစ်းထဲမွ ညႇပ္ၿပီးေရာင္းေသာ ကြမ္းသီးစိပ္မ်ားကို အသုံးမျပဳပါႏွင့္။ ကြမ္းသီးဝယ္ကာ ကြမ္းသီးျခမ္း ကို ေရဝေအာင္ စိမ္ၿပီး ညႇပ္ကာ ေနပူပူတြင္ ႂကြပ္ေအာင္ လွန္းထားရသည္။
ယင္းေနာက္ မျပင္းလြန္း မပူလြန္းေသာ မီး႐ွိန္႐ွိန္တြင္ ကြမ္းသီးကို မတူးေအာင္ မခ်စ္ေအာင္ေလွာ္ေပးရ သည္။ ဤကဲ့သို႔ ေလွာ္ထားေသာ ကြမ္းသီးစိပ္မွာ စားရာတြင္ ပ်င္းတြဲျခင္းမ႐ွိဘဲ ႂကြပ္ႂကြပ္ရြရြျဖစ္ၿပီး စားသူ၏ သြားကို ဝါးခ်င္ၿပီးရင္း ဝါးခ်င္လာေအာင္ဆြဲဆာင္မႈ တစ္မ်ိဳးပင္ျဖစ္သည္။
႐ွားေစး
႐ွားေစးမွာ ထုံးႏွင့္မိတ္ဘက္ျဖစ္သည္။ ထုံးမ်ားလွ်င္လည္း စားမေကာင္း၊ ႐ွားေစးမ်ားလွ်င္လည္း စား မေကာင္း ျဖစ္တတ္သည္။ ႐ွားေစးမွာ ထုံးကို ႏိုင္ေပသည္။
သို႔ရာတြင္ ႐ွားေစးမမ်ားဖို႔ လက္အခ်ိန္အဆ ကြၽမ္းက်င္မႈလိုသည္။ ႐ွားေစးမွာ ထုံးကဲ့သို႔ပင္ အိုးထဲတြင္ အရည္ေဖ်ာ္ကာ စိမ္ထားၿပီး နံနက္ဘက္တြင္ အဖန္ရည္မ်ား သြန္ပစ္ကာ အာေမႊးဆီ ထည့္ၿပီး သမေပး ရမည္။
႐ွားေစးအနံ႔မွာ သင္းပ်ံ႕ပ်ံ႕ႏွင့္ စားသုံးသူမ်ား အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမည္ျဖစ္သည္။
ဗမာေဆး
ေဆးကို တစ္ေန႔စာအတြက္သာ ကြမ္းတစ္ယာသုံး အရြယ္မ်ား ညႇပ္ထားၿပီး ေလးလံေအာင္ ထားရမည္။
က်န္ေဆးမ်ားကို မၾကာခဏ ေနပူလွန္းေပးရမည္။


အစိုျပန္ျခင္မွ ကာကြယ္ရေလသည္။ ေလသလပ္ကာ အစိုျပန္ပါက ေဆူအရသာမွာ ပူစပ္ခါးျဖစ္ၿပီး အရသာမေကာင္းေခ်။ယင္းအတြက္ေၾကာင့္ ေဆးကို စကၠဴျဖင့္ပတ္ၿပီး စကၠဴေပၚမွ အဝတ္ (သို႔မဟုတ္)အိတ္ျဖင့္ ပတ္ထားရမည္။

ကြမ္းယာ အဓိက ပစၥည္းမ်ား
၁။ကြမ္း
၂။ထုံး
၃။ကြမ္းသီး
၄။႐ွားေစး
၅။ဗမာေဆး
၆။ဗူးေဆး
၇။ပုလင္းေဆး

အရန္ ပစၥည္းမ်ား
၁။အာေမႊး အလုံး
၂။အာေမႊး(အရည္)ေခၚပ႐ုတ္အာေမႊး
၃။စမုံစပါး
၄။နံနံေစ့
၅။ႏြယ္ခ်ိဳ အမႈန္႔ႀကိတ္ၿပီး
၆။ႏြယ္ခ်ိဳ အျမစ္
၇။ကြမ္းစားဂမုန္း
၈။ဘိတ္ေစ့
၉။ႏွပ္ေဆး
၁၀။ပ႐ုပ္
၁၁။ေလညႇင္း
၁၂။ကြန္းသီးအမႈန္႕
၁၃။ဖာလာေစ့
၁၄။အာေမႊးဆီ(႐ွားေစးေဖ်ာ္ရာတြင္အသုံးျပဳရန္)
၁၅။ဒိန္ခ်ဥ္(ကြမ္းအတြက္အသုံးျပဳရန္)
၁၆။ႏြားႏို႔(ထုံးေဖ်ာ္ရာတြင္အသုံးျပဳရန္)

အထက္ပါ ပစၥည္မ်ား စုံစုံလင္လင္႐ွိၿပီး ေျပာျပထားသည့္ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က ္နည္းပညာအတိုင္း ကြမ္းယာ ဆိုင္ေထာင္ကာ အသုံးျပဳၾကမည ္ဆိုပါက မိတ္ေဆြ၏ ဆိုင္သည္ အဆင္ေျပ ၿပီး လူႀကိဳက္မ်ားေသာ စားသုံး သူတို႔ အသဲစြဲေသာ ကြမ္းယာဆိုင္ေကာင္း တစ္ဆိုင္ျဖစ္မည္ဆိုတဲ့အေၾကာင္း စာခ်စ္သူ မိတ္ေဆြမ်ားႏွင့္ ရင္းႏွီးေသာ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ ဘဝတြင္ လက္ေတြ႕အသုံးက်ေစမည့္ ကြမ္းယာ၏ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ နည္းလမ္း အား စာေရးသူ သိ႐ွိ မွတ္သားမိသမ်ွ ေစတနာ ဆနၵအရင္းခံ၍ အသိအျမင္ ဗဟုသုမ်ား မ်ားေဝေပးလိုက္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။

အ​ေထြ​ေထြဗဟုသုတ
Credit : Original Writer/Photo
မ်ဴိးျမင့္ ျမတ္




Comments

Popular posts from this blog

စားေကာင္းသေလာက္ အခန္႔မသင့္ရင္ အသက္ကိုပါ ႏွုတ္ယူႏုိင္တ့ဲ တည္သီး

ရာသီဖြား အေဟာ - မဟာဘုတ္ ေဗဒင္ပညာ

လူအမ်ား သိၾကသည့္ ခုႏွစ္စဥ္ၾကယ္

ကမ္းေဇာ္ဆီ ႏွင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါ

အဘဆရာၾကီး မင္းသိခၤ ေၿပာျပတဲ့ ဂဏန္းေဗဒင္

ဒီလို နိမိတ္ေတြ ျမင္ရင္ မေကာင္းဘူး

အရြယ္တင္ ႏုပ်ိဳ ခ်င္ပါသလား ? ေဆးေျခာက္ရွဴပါ

ကမာၻ႔ ႐ွင္​ဘုရင္​ မဟာပထမံ​ ေအာင္​မင္​း​ေခါင္​

ကိုယ္က်င့္တရား အားနည္းခ်က္

တဏွာစိတ္ေတြ ထိန္းလို႔ မရေအာင္ျဖစ္ေနတဲ့ အပ်ိဳေဖာ္၀င္စ မိန္းကေလး တစ္ေယာက္

 
365myanmar.com - Myanmar Online Shopping Mall