ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရဲ့ အံ့မခမ္း အစြမ္း

 


ေက်ာက္ကပ္ ႏွလံုး အသည္းေရာဂါေတြေတာင္ ေပ်ာက္ေစလို႕ သိမ္းထားပါ ။

ပူျပင္း ေျခာက္ေသြ႕ေသာ ေႏြကာလႏွင့္ လုိက္ဖက္ေသာ အစာလည္းေဆး၊ ေဆးလည္း အစာ တစ္မ်ဳိးမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ ျဖစ္သည္။ က်န္းမာသူ အတြက္ အာဟာရျဖစ္ၿပီး မက်န္းမာသူ အတြက္ ေဆးဝါးဓာတ္စာ ျဖစ္သည့္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ကို အဖိုးနည္းဝန္ပါ သူသူငါငါ လြယ္ကူစြာ စားသံုး ႏိုင္သည္။


ကင္ပြန္းခ်ဥ္ပင္သည္ ႏြယ္ေယာင္ပင္ေယာင္ခ်ဳံပင္မ်ဳိးျဖစ္သည္။

ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေသာ ပင္စည္ႏွင့္ အရြက္တံတို႔တြင္ ဆူးရွိသည္။

အခက္စိမ္းမ်ား၌ နီမႈိင္းမႈိင္း အေရာင္အဆင္း ရွိသည္။

အရြက္ ေသး ငယ္ၿပီး ရြက္ထိပ္ ဝိုင္းသည္။

အသီးမွာ သီးေတာင့္ရွည္ မ်ဳိးျပား၍ ေျဖာင့္သည္။

အေစ့မ်ား ၾကားတြင္ အဆစ္မ်ား ျဖစ္ကာ ခ်ဳိင့္ဝင္ေနသည္။

ျမန္မာႏုိင္ငံ အႏွံ႔အျပား သဘာဝ အေလ်ာက္ အေလ့က် ေပါက္ေသာ စားသံုးပင္ ျဖစ္သည္။


ကင္ပြန္းခ်ဥ္သည္ အသည္းအတြက္ အစြမ္းထက္အသံုးဝင္သည္။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ကို ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ေသာက္ျခင္း၊ အခ်ဥ္ခ်က္ျပဳတ္ စားျခင္း၊ ေၾကာ္စားျခင္း၊ မီးကင္စားျခင္းမ်ား ျပဳႏုိင္သည္။ အရြက္ႏုကိုင႐ုတ္ေကာင္း အရည္တြင္စိမ္၍ ဆား၊မန္းက်ည္းသီး၊ င႐ုတ္သီးႏွင့္ ေရာေထာင္းၿပီး တုိက္ေကြၽးလွ်င္ အသည္းေရာင္အသား ဝါေရာဂါ၊သည္းေျခ ေရာဂါတုိ႔ကို သက္သာ ေစသည္။


အရြက္ႏုကို ႀကိတ္ၿပီး အသည္းေရာင္သည့္ ေနရာကို စိတ္ရွည္ လက္ရွည္ လိမ္းေပးပါက ေရာဂါ သက္သာသည္။ အရြက္ႏုကိုညက္ေအာင္ေထာင္း တစ္ညသိပ္ၿပီးသၾကားအနည္းငယ္ ထည့္၍ ေရက်က္ ေအးႏွင့္ ေန႔စဥ္မွန္မွန္ေသာက္ေပးလွ်င္ အဖ်ဥ္း(ေရဖ်ဥ္း)ေရာဂါ ေပ်ာက္သည္။ ကိုယ္ေဖာ ကိုယ္ေရာင္ အူေရာင္ ျမင္းသ႐ိုက္ ေလနာျမစ္ေျခာက္နာ စသည္ တို႔ကိုလည္း ႏိုင္သည္။




ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ေသာက္က ဝမ္းခ်ဳပ္ေလခ်ဳပ္ ေပ်ာက္ကင္း၍ ဝမ္းေပ်ာ့ ဝမ္းမွန္ ေစသည္။

ဝမ္းဗိုက္ေလပြ ေလထျခင္းကို တန္႔ေစသည္။

ေလနာ ေလေအာင့္ေလထိုး ေလစူး သက္သာသည္။

ကင္ပြန္းရြက္ ဟင္းခ်ဳိသည္ လူႏွင့္ အခါခပ္သိမ္း တည့္သည္။

ကိုယ္တြင္း အပူကို ၿငိမ္းေစသည္။

ေက်ာက္ကပ္ကို အားေပးသျဖင့္ ဆီးရႊင္သည္။

ဆီးပူဆီး ေအာင့္ေညာင္းက် ပန္းေသ ပန္းညိႇဳးမွ အစေကာင္းမြန္သည္။

ေသြးသားကို သန္႔စင္ေစသျဖင့္ ႐ုပ္ဆင္းအဂၤါႏုပ်ဳိၾကည္လင္ကာ အဆီက် ေပါ့ပါး ေစပါသည္။

ငွက္ဖ်ားေရာဂါ၊ အစာအိမ္ေရာဂါ၊ ေသြးႏွင့္ ဆုိင္ေသာ ေရာဂါ၊ အျဖဴကြက္ထ ေရာဂါရွိသူတို႔ အေနျဖင့္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ အၿမဲစားသံုး သင့္သည္။


ႏွလံုးေရာဂါ ရွိသူအား ကင္ပြန္းခ်ဥ္ ငါးက်ပ္သား၊ ထန္းလ်က္၁ဝ က်ပ္သား၊ ဆားအသင့္အတင့္ႏွင့္ က်ဳိ၍ တစ္ေန႔သံုးႀကိမ္မွီဝဲ ေစသင့္သည္။

နာလန္ထစ လူမမာအား ကင္ပြန္းရြက္ဟင္းခ်ဳိႏွင့္ ထမင္းပူပူတြင္ ႏွပ္ထားေသာ ငါးပုပ္ေျခာက္တုိ႔ အတူ ေကြၽးပါကစားရသူလူမမာ အလြန္အဆင္ ေျပသည္။

ကင္ပြန္းရြက္ကုိ အသားငါး တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးႏွင့္ေရာေႏွာ၍ေၾကာ္စားလွ်င္ ထမင္းၿမိန္ပါသည္။

အစာလမ္းေၾကာင္း မေကာင္းသူမ်ား၊ အစာမေၾက ေရာဂါ ရွိသူမ်ားႏွင့္ အူေရာင္ေရာဂါ ရွိသူမ်ား အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ကို အခ်ဥ္ခ်က္ျပဳတ္ စားေပးရန္ လိုသည္။

ကင္ပြန္းရြက္ႏုကို အမႈန္႔ရေအာင္ လွီးၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆိတ္ဖူး၊ နႏြင္း၊ ဆား၊ ငါးပိ၊ ပုစြန္ ေျခာက္မႈန္႔၊ သီဟိုဠ္ေစ့့ သင့္႐ံုထည့္၍ ဆီျဖင့္ ႏွံ႔ေအာင္နယ္ပါ။

ဂ်ဳံမႈန္႔ႏွင့္ အေနေတာ္ ဆုပ္နယ္၍ မီးျပထားေသာ ရဲယိုရြက္ႏွင့္ ထုပ္ပါ။ ငွက္ေပ်ာရြက္ျဖင့္ ထပ္မံ ထုပ္ၿပီးေနာက္ ညႇပ္ျဖင့္ အထက္ေအာက္လွန္ မီးကင္လွ်င္ အနံ႔သင္းသင္း ကင္ပြန္းရြက္ကင္ကို ရသည္။

ေနမေကာင္းသူမ်ား၊ ခံတြင္း ပ်က္သူမ်ားကို ဓာတ္စာေဆးဝါး အျဖစ္ စားသံုး ေစႏုိင္သည္။


Crd ...  ျမန္မာ့ေဆးစြမ္းနွင့္အိမ္တြင္းေဆးျမီးတိုမ်ား



Comments

Popular posts from this blog

စားေကာင္းသေလာက္ အခန္႔မသင့္ရင္ အသက္ကိုပါ ႏွုတ္ယူႏုိင္တ့ဲ တည္သီး

ရာသီဖြား အေဟာ - မဟာဘုတ္ ေဗဒင္ပညာ

လူအမ်ား သိၾကသည့္ ခုႏွစ္စဥ္ၾကယ္

ကမ္းေဇာ္ဆီ ႏွင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါ

အဘဆရာၾကီး မင္းသိခၤ ေၿပာျပတဲ့ ဂဏန္းေဗဒင္

ဒီလို နိမိတ္ေတြ ျမင္ရင္ မေကာင္းဘူး

အရြယ္တင္ ႏုပ်ိဳ ခ်င္ပါသလား ? ေဆးေျခာက္ရွဴပါ

ကမာၻ႔ ႐ွင္​ဘုရင္​ မဟာပထမံ​ ေအာင္​မင္​း​ေခါင္​

ကိုယ္က်င့္တရား အားနည္းခ်က္

တဏွာစိတ္ေတြ ထိန္းလို႔ မရေအာင္ျဖစ္ေနတဲ့ အပ်ိဳေဖာ္၀င္စ မိန္းကေလး တစ္ေယာက္

 
365myanmar.com - Myanmar Online Shopping Mall