စပ်စ္သီး မွ ကုသေပးေသာ ေရာဂါမ်ား
စပ်စ္သီးမွာ ေရဓာတ္ က ၇၀ မွ ၈၀ ရာခိုင္ႏွုန္း၊ သၾကားဓာတ္ ၁၅ မွ ၃၀ ရာခိုင္ႏွုန္း အထိ ပါဝင္ပါတယ္။ သူ႔မွာ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး မ်ားစြာ ရွိပါတယ္။
၁။ ပန္းနာ ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း
ပန္းနာရင္ၾကပ္ နဲ႔ လည္ေခ်ာင္း တစ္ေလွ်ာက္ ေရာဂါမ်ား ကို ေပ်ာက္ကင္း ေစ ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ စပ်စ္သီး ေျခာက္ စားသံုးျခင္း မ်ားက ပန္းနာကို ပိုေပ်ာက္ကင္းဖို႔ ထိေရာက္ ပါတယ္။
၂။ ဝန္းခ်ဳပ္ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း
စပ်စ္သီး မွာ Cellulose, organic acid နဲ႔ သၾကား တို႔ ပါဝင္ျပီး ယင္း ဓာတ္မ်ားက ဝမ္းႏွုတ္ေဆး သဖြယ္ လုပ္ေဆာင္ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ စပ်စ္သီး စားရင္ ဝမ္းေပ်ာ့ျပီး ဘယ္လိုေၾကာင့္ပဲ ဝမ္းခ်ဳပ္၊ ဝမ္းခ်ဳပ္ ဝမ္း ပံု မွန္ သြားေစပါတယ္။
၃။ ေခါင္းတစ္ျခမ္းကိုက္ ေဝဒနာ ကို ကုသျခင္း
ေခါင္းတစ္ျခမ္း ကိုက္တတ္တဲ့ သူမ်ား အေနနဲ႔ မနက္တိုင္း စပ်စ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ မွီဝဲဖို႔ တုိက္တြန္းထားပါတယ္။ သို႔ေပမယ့္ ေရနည္းနည္း နဲ႔ ေဖ်ာ္တဲ့ စပ်စ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ ျဖစ္ရမွာ ျဖစ္ျပီး ဦးေႏွာက္ကို လန္းဆန္းေစပါတယ္။ ေခါင္းတစ္ျခမ္းကိုက္ ေဝဒနာကို စပ်စ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္း ေစပါတယ္။
၄။ ႏွလံုးႏွင့္ ဆက္စပ္ေရာဂါကို ကာကြယ္ျခင္း
ႏွလံုး နဲ႔ ဆက္စပ္ေရာဂါ အားလံုးကို တားဆီး ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ေသြးထဲကို ႏိုက္ထရစ္အက္ဆစ္ဓာတ္တိုးေစတ
ဒါေၾကာင့္ ေသြးလမ္းေၾကာင္း ပိတ္ျခင္းကို လံုးဝ မျဖစ္ေစပါဘူး။ ႏွလံုးေရာဂါ ရွိသူမ်ားအေနနဲ႔လည္း စပ်စ္သီး ပံုမွန္ မွီဝဲ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္။
၅။ အစာမေၾက ေဝဒနာ ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း
အစာမေၾက၊ ရင္ျပည့္၊ ရင္ကယ္ ေရာဂါ ေဝဒနာ မွန္သမွ်ကို ေပ်ာက္ကင္းေစ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားျပီးတဲ့အခါ မွီဝဲ စားသံုးသင့္တဲ့ အသီး တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
အထက္ေဖာ္ျပပါ ေရာဂါ ေဝဒနာ မ်ားကို သက္သာ ၊ေပ်ာက္ကင္း၊ ကုသ ေပးတဲ့ အျပင္ စပ်စ္သီး မွာ အျခားေသာ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး မ်ားစြာ ရွိေနေသးေၾကာင္း သိရပါတယ္။
DATA Doctor
Comments
Post a Comment